«Η προσπάθεια του Δήμου Ηρακλείου να αποκλείσει τους Μουσικούς του Δρόμου από το Ιστορικό Κέντρο της πόλης δεν θα περάσει» – Διαμαρτυρία για την Κανονιστική απόφαση

Κάλεσμα σε συγκέντρωση σήμερα Δευτέρα 14 Οκτωβρίου στις 18:00 έξω από τη Λότζια για την Κανονιστική απόφαση του Δήμου Ηρακλείου σχετικά με τους μουσικούς του δρόμου απευθύνει μέσω ανακοίνωσής του το παράρτημα Κρήτης του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, το οποίο κάνει λόγο για προσπάθεια του Δήμου Ηρακλείου να θεσπίσει σύστημα αδειοδότησης και να αποκλείσει τους Μουσικούς-Καλλιτέχνες του Δρόμου από το Ιστορικό Κέντρο της πόλης

Στην ανακοίνωσή του αναφέρεται:

Η προσπάθεια του Δήμου Ηρακλείου να θεσπίσει σύστημα αδειοδότησης και να αποκλείσει τους Μουσικούς-Καλλιτέχνες του Δρόμου από το Ιστορικό Κέντρο της πόλης, δεν θα περάσει!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 14/10 18:00 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΛΟΤΖΙΑ

Ο αγώνας που δίνεται εδώ και 1.5 μήνα από τον Σύλλογο και από τους Καλλιτέχνες της πόλης , έφερε αποτελέσματα, κατακτώντας την κατάργηση του παραβόλου των 50 € και την ελεύθερη χρησιμοποίηση ηλεκτρικών μηχανημάτων με ανώτατο όριο στα 80dB.

Δεν σταματάμε όμως εδώ!

Η Αρμόδια Δημοτική Επιτροπή της Δημοτικής Αρχής που επεξεργάστηκε και ψήφισε εκ νέου την Κανονιστική Πράξη για την Ηχορύπανση, θεσπίζει ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου μέσω ταυτοποίησης, ο καλλιτέχνης θα πρέπει παίρνει κωδικούς πρόσβασης έτσι ώστε να θεωρείται “νόμιμος” έπειτα από δήλωση για το που/πότε θα δραστηριοποιείται. Όλα αυτά με συγκεκριμένο χρονικό επιτρεπτό όριο.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός επίσης ότι η Δημοτική Αρχή κάνει επίμονη προσπάθεια για να εξαφανίσει την μουσική και τους Καλλιτέχνες του Δρόμου από τη γραμμή Βικελαία-Λιοντάρια-Βασιλική Αγίου Μάρκου- Λότζια, με την πρόφαση ότι αποτελούν αρχαία μνημεία, και πρέπει να προστατευτούν από τυχόν άμεσες ή έμμεσες βλάβες. Το ίδιο βέβαια δεν ισχύει για όλη την εμπορευματική δραστηριότητα που υπάρχει στην εν λόγω περιοχή. Μιλάμε για επιλεκτική ευαισθησία !

Ο Σύλλογός μας έχει δείξει όλη τη καλή διάθεση προς την Δημοτική Επιτροπή, και την Δημοτική Αρχή του Δήμου Ηρακλείου, για συνάντηση, επεξεργασία και συνεννόηση στην βάση των λογικών, δίκαιων και αυτονόητων αιτημάτων που έχει ο Σύλλογος και οι Καλλιτέχνες του Δρόμου, με την Αρμόδια Συντονιστική Επιτροπή των Καλλιτεχνών να αναλαμβάνει την εύρυθμη δραστηριότητα στο κέντρο του Ηρακλείου, χωρίς κανέναν ελεγκτικό μηχανισμό από μεριάς Δήμου.

Όλοι/ες στη συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο, τη Δευτέρα 14 Οκτώβρη και ώρα 18:00, την ώρα που θα ψηφίζεται το επίμαχο άρθρο και η Κανονιστική Πράξη.

Να είμαστε όλοι εκεί!

Συνεχίζουμε μαζί και δυνατοί!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί